‘Haast met De Rots’

Het dagelijks bestuur van Westvoorne heeft haast met de ontwikkeling van woningbouw op locatie de Rots. Nu de gemeenteraad heeft gekozen voor benedenbovenwoningen moet de bouwaanvraag zo snel mogelijk een feit zijn.

De verkoop van het Woonbedrijf leidt waarschijnlijk in december tot een overeenkomst met een kopende partij. Dit zou betekenen dat de koper dan pas kan starten met de ontwikkeling van locatie ‘de Rots’ aan de Dorpsweg in Rockanje. De gemeente heeft deze mogelijkheid nu al. Het dagelijks bestuur wil het plan daarom nu in een bouwaanvraag uitwerken. Een architect en projectleider moeten aan het werk worden gezet.

De gemeente kocht in 2010 locatie ‘De Rots’, nadat omwonenden zich hadden verzet tegen de komst van een massaal gebouw. Een werkgroep moest vervolgens met een breed gedragen bouwplan komen. Het was echter niet mogelijk een plan te ontwikkelen dat iedereen steunt.

De gemeenteraad koos voor het zomerreces voor de variant met de twaalf benedenbovenwoningen (huur- en koopwoningen) voor starters. Dat wilde ook de actiegroep ‘Houd Rockanje Jong’. Alleen oppositiepartij Partij Westvoorne steunde ‘Houd Rockanje Laag’ en had liever de variant met de lagere twee-onder-één-kapwoningen. Ze vinden het plan niet bij het dorpse karakter van Rockanje passen.

De locatie ‘de Rots’ kost de gemeente Westvoorne 1,3 miljoen. Aanstaande maandag – 10 september – bespreekt de commissie Grondgebied het voorstel.