Handhavingsbeleid: ‘oplossing voor iedere situatie’

‘Illegale’ bewoners van caravans en recreatiewoningen mogen blijven. Wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne) vond voor ieder ‘probleemgeval’ een oplossing.

De wethouder kreeg een paar weken eerder een opdracht. Bewoners protesteerden op 5 juni in de raadzaal massaal tegen een dreigende brief. Na vijftien tot dertig jaar te zijn gedoogd kregen ze plotseling te horen dat ze hun caravan of recreatiewoning op straffe van een dwangsom moesten verlaten. PvdA-fractievoorzitter Corry Langendoen noemde deze handelswijze van het dagelijks bestuur onbegrijpelijk. ‘Het menselijk aspect is bij het naleven van de wet wel heel erg ver te zoeken.’ De politiek drong aan op een snelle oplossing voor iedereen.

Na de bewuste commissievergadering sprak Van Lith met de bewoners. Hij vond voor iedere situatie een oplossing – van een persoonsgebonden beschikking tot opname in het bestemmingsplan. Ook wordt het handhavingsbeleid na het zomerreces nog eens kritisch bekeken. De wethouder belooft vooral betere communicatie naar de inwoners toe.

De politiek reageerde overwegend verheugd op de gewijzigde koers.