Handtekeningen tegen windmolens

Veel bezoekers van de boerenmarkt aan de Duindijk in Rockanje hebben hun handtekening gezet tegen windmolens op Voorne-Putten. Polderbewoners protesteerden daar tegen de plaatsing van turbines op het eiland.


Het plan bestaat om twee windturbines van 180 meter hoog bij de rotonde N57/N497 in Hellevoetsluis neer te zetten. Bewoners van de polder tussen Rockanje en Hellevoetsluis zijn echter fel tegen. De reuzen ontsieren het unieke open polderlandschap. Ook vrezen ze voor geluidsoverlast. De turbines bij Heenvliet en Geervliet zijn een schrikbeeld.
De omwonenden van de locatie vroegen, in samenwerking met de stichting Windmolens N57 Nee, bezoekers van de markt een petitie te ondertekenen. Het resultaat was 1.452 handtekeningen. De petitie ging met een ‘nee’ tegen windmolens op Voorne-Putten veel verder dan alleen deze twee windmolens op Hellevoetsluis grondgebied. De initiatiefnemers vinden turbines op land achterhaald. Ze pleiten voor de plaatsing van windmolens op zee en vinden dat een haalbaar en betaalbaar alternatief.
De provincie buigt zich dit najaar weer over de windmolens op Voorne-Putten. De weerstand vanuit de bevolking zal dan met de ondertekenaars van de petitie kenbaar worden gemaakt.