Handtekeningenactie tegen verhuizing peuterspeelzaal

Ouders van de kinderen van peuterspeelzaal De Peuterhof in Oostvoorne verzetten zich tegen een verhuizing. Zij willen het gebouw aan de rand van het Mildenburgbos niet verlaten.

Vrijdagmiddag gaven peuters burgemeester Peter de Jong van Westvoorne een brief en 61 handtekeningen. Humanitas nam op 1 april de peuterspeelzaal over van een zelfstandige stichting, maar vindt het gebouw aan de Stationsweg in te slechte staat. Voor onderhoud is geen subsidie en daarmee komt het voortbestaan van de peuterspeelzaal in gevaar. Vanaf 1 september zit die daarom in basisschool Het Overbos.

De ouders vinden het jammer dat ze vooraf geen inspraak hadden. Anders hadden ze sponsors voor het behoud van het gebouw gezocht. De stichting vindt de huidige locatie ook prachtig en heeft begrip voor de weerstand. Maar, het op vrijwilligers draaiende bestuur wilde – in een tijd dat de eisen steeds strenger worden – een professionaliteitsslag maken. Dan moeten keuzes worden gemaakt. Ze vinden het vooral van belang dat door de overname de peuterspeelzaal blijft bestaan en het personeel blijft.

De peuterspeelzaal is niet direct een zaak van de gemeente. Burgemeester Peter de Jong was bereid een bemiddelende rol op zich te nemen. Maandag vond nog een gesprek plaats tussen de gemeente, ouders, stichting en Humanitas.