Hellevoetsluis Algemeen 2011

Gasfabriekterrein – 8 maart 2011

Op het voormalige gasfabriekterrein bij de Veerhaven in Hellevoetsluis moeten ongeveer 105 woningen en watersportgebonden bedrijvigheid komen. Dat gaat het college van B en W voorstellen aan de gemeenteraad.

Het oorspronkelijke plan behelsde nog 360 woningen, maar dit was voor de gemeente een te groot risico. De sanering van het terrein kan plaatsvinden in de tweede helft van 2013. Het bouwplan vangt dan in 2014 aan.

Expositie – 15 januari 2011

De bijzondere kunstklas ‘Spetters’ van kunstenaar Johan van Konijnenburg exposeert tot en met 11 februari in het gemeentehuis. Het thema is ‘Stripfiguren’. Op dinsdag 11 januari heeft wethouder De Jongh de expositie geopend. De kunstenaars hebben een verstandelijke beperking. Zij bieden hun werk te koop aan. De opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Jan Blankenspeld – 11 januari 2011

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Volksuniversiteit is het 40-jarig jubileum van bestuurslid de heer Lageweg gevierd. Burgemeester Kleijwegt heeft hem op zondag 9 januari vanwege zijn vele inspanningen voor deze organisatie onderscheiden met de Jan Blankenspeld. Hij was al Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen voor uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving wordt uitgereikt. Deze beslissing ligt bij het college van B en W.

Boek – 6 januari 2011

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur vond de uitreiking van het boek ’50 Jaar Hellevoetsluis’ plaats. Burgemeester Kleijwegt overhandigde vorige week maandag het eerste exemplaar aan historicus Bob Benschop, journalist Leo Blok en uitgever Wim Fortuin. Het boek is de bundeling van gebeurtenissen van de laatste 50 jaar die in het weekblad Groot Hellevoet zijn verschenen. De overhandiging vormde de afsluiting van het jubileumjaar 2010. Daarin vierde de gemeente Hellevoetsluis het 50-jarig bestaan.