Herinrichting Ellemeetplein

De gemeente Brielle gaat het Ellemeetplein in de wijk Rugge opknappen. Bewoners vrezen dat dit ten koste gaat van het speelplezier van de kinderen.

Herinrichting is noodzakelijk. Het pleintje staat vol geparkeerd met auto’s. Hulpdiensten klagen dat het Ellemeetplein nauwelijks meer toegankelijk is. Het dagelijks bestuur van de geuzenstad wil het aantal parkeerplaatsen daarom vergroten van 28 naar 33. Struiken moeten plaatsmaken voor gras.

Bewoonster Kirsten Heiman baalt van het plan. Zij stelt dat dagelijks 35 kinderen in het parkje spelen. De bosjes zijn nu een uitdagende plek voor de Brielse jeugd. ,,Alle vogeltjes en de beestjes zijn er straks niet meer.’’ Heiman komt met een alternatief plan, waarin de struiken behouden blijven. Meer dan de helft van de bewoners van het Ellemeetplein steunt haar voorstel.

Niet iedereen in de buurt is het echter met haar eens. René van der Veer vindt juist dat de begroeiing leidt tot onveilige situaties. Automobilisten kunnen de in bosjes spelende kinderen niet zien. ,,Ze stappen zo de straat op en hebben zelfs geen kans bij 30 kilometer per uur.’’

Wethouder Klaas Schipper (VVD) gaat met de buurtbewoners in overleg. De werkzaamheden staan gepland voor oktober. Hij hoopt er voor die tijd uit te zijn. Mochten de bewoners meer tijd nodig hebben om er uit te komen, dan wordt de herinrichting uitgesteld tot volgend voorjaar.