Hotel en spoedpoli aan Brielse Meer

Het ziet er naar uit dat Oostvoorne over enkele jaren een hotel aan het Brielse Meer heeft. Direct daarnaast is een spoedpoli van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis gevestigd.

 

Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Het dagelijks bestuur van Westvoorne staat positief tegenover de bouw van een hotel met 80 kamers aan de Zanddijk in Oostvoorne. Het complex nabij de Brielse Maasdam komt te bestaan uit twee gebouwen. Voor het hoofdgebouw staat een hotel van vier verdiepingen hoog gepland. Op de begane grond bevinden zich de entree/lobby, een restaurant met terras en watersport gerelateerde detailhandel. In de parkeergarage is plaats voor 71 auto’s. Buiten kunnen er nog eens 100 staan. Het tweede gebouw sluit aan op de dijk. De invulling hiervan is op dit moment onduidelijk. De initiatiefnemer van het project heeft al contact gehad met het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse over de vestiging van een spoedpoli, gericht op de Maasvlaktes en de Europoort.

Een supermarkt ziet de gemeente echter niet zitten. Een dergelijke voorziening trekt veel bezoekers die met de auto komen. Dit past niet bij dit recreatiegebied en de locatie ligt bovendien te ver buiten het dorpscentrum.

 

Doodsteek Kruiniger Gors

De belangenbehartiger van de recreatieondernemers, TOP Voorne, spreekt van een ‘prima plan’. ‘Na het verlies van een aantal hotels in Westvoorne en de aanstaande sluiting van Oleartsduyn is het een mooie aanwinst voor een recreatiegemeente als  Westvoorne. Het zou goed zijn als er op die plek eindelijk een mooie recreatieve invulling komt en dat dan als een soort “landmark” de entree van Westvoorne opleukt,’ stelt secretaris Suze de Vries.  ‘Een hotel van 80 kamers is uitstekend te exploiteren. De opmerkingen en vragen vanuit de politiek over geluidsoverlast zijn wat mij betreft ondergeschikt. Het heeft namelijk geen woonfunctie, want gasten zijn er maar één of enkele nachten. Er is tegenwoordig uitstekende isolatie. Dit werkt al prima zoals in Hotel de Beer, dat veel dichter bij de industrie ligt.’  Een hotel met een daarnaast gelegen supermarkt is ook volgens haar geen goede combinatie. ‘Het zou ook de doodsteek betekenen voor de supermarkt en de kleine winkeltjes op het naastgelegen Kruininger Gors.’

 

Bestemmingsplanprocedure

Vorige week dinsdag is het plan voor de Zanddijk gepresenteerd aan de Westvoornse politiek. Het college van B en W gaat nu in overleg met de initiatiefnemers. De gemeenteraad bespreekt daarna het bestemmingsplan. Het is nog niet te zeggen wanneer dat is.