Iedere zondag shoppen

Mogelijk gaan de winkels in de gemeente Westvoorne vanaf 2012 iedere zondag open. Het dagelijks bestuur wil althans dat ondernemers die mogelijkheid krijgen.

Nu moeten winkeliers ontheffing aanvragen om in het zomerseizoen op zon- en feestdagen open te mogen zijn. Inwoners hebben bij de gemeente en ondernemers aangegeven iedere zondag wel te willen shoppen. Ook het Ondernemers Platform Westvoorne (OPW) steunt het initiatief.
Het college van B en W is niet van plan om de nieuwe verordening winkeltijden ter inzage te leggen. Voor 1 januari 2012 moet er een besluit liggen. Een wetswijziging heeft bepaald dat winkels anders op niet meer dan twaalf, door de gemeenteraad aangewezen, zondagen per jaar geopend mogen zijn. Daarnaast denkt het College dat deze mogelijkheid goed is voor de lokale economie. Overigens bestaat er altijd nog de mogelijkheid voor beroep tegen de zondagopenstelling bij het college van Beroep van het bedrijfsleven.
De Westvoornse gemeenteraad moet aanstaande dinsdag akkoord gaan met de verruiming van de winkeltijden. In buurgemeente Hellevoetsluis mogen de winkels al iedere zondag open gaan. In Brielle ligt de verordening ter inzage en neemt de gemeenteraad nog een definitief besluit.