In 2012 shoppen op zondag in Brielle

Over een paar weken kunnen de inkopen op zondag in Brielle worden gedaan. Vanaf 1 januari mogen de winkels iedere zondag om twaalf uur open gaan.

De gemeenteraad stemde tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar met de verruiming van de winkeltijden in. Alleen coalitiepartij CDA en de oppositie SP stemden tegen. Ook enkele ondernemers waren minder enthousiast.

De Winkeltijdenverordening lag van 20 oktober tot en met 1 december ter inzage. Hierop kwamen veertien reacties binnen. Supermarkt Jumbo, Formido, Stichting City Management Brielle en de Brielse Belangenvereniging Handel en Nijverheid waren positief. De overige tien, niet-positieve, reacties kwamen onder andere van winkelcentrum Ruggeplein, supermarkt Plus Bos, winkeliers winkelcentrum Zuurland en supermarkt Spar in Zwartewaal. Dit was voor het gemeenbestuur geen reden om van de zondagopenstelling af te zien.

Over twee jaar vindt er een evaluatie naar de effecten plaats. Wethouder Klaas Schipper (VVD) gaat de komende tijd bovendien in gesprek met winkeliers. Eén van de gespreksonderwerpen is het komen tot uniforme winkeltijden.