Inzet Wmo accomodaties

De gemeente Westvoorne zet de Wmo-reserve in voor de gemeentelijke accommodaties. Het financieel tekort moet hiermee worden teruggedrongen.

Het gaat om geld dat de gemeente jaarlijks uit eigen beurs, bovenop de bijdragen vanuit het Rijk, in de Wmo reserve stopt, maar wat overbodig is. De gemeente heeft nu een reserve van 2 miljoen euro.  ‘We doen niemand tekort,’ legt wethouder Paméla Blok (Gemeentebelangen Westvoorne) uit.

In 2016 moet de gemeente de accommodaties ruim 136.000 euro bezuinigen en vanaf 2017 jaarlijks 386.000 euro. Het dagelijks bestuur van de kustgemeente vindt het verdedigbaar. De Merel in Rockanje en De Man en de Meander in Oostvoorne dragen bij aan sociale cohesie.

De oppositie is tegen. D66-raadslid Wim Hartog heeft liever een ruime reserve. Veel Westvoornaars maken zich nu al veel zorgen om de zorg. ‘De kosten gaan de komende jaren omhoog.’ De VVD kijkt liever naar een structurele oplossing voor de accommodaties, zoals kijk samenwerking met buurgemeenten. ‘De ambtelijke fusie is een ideaal moment.’