Job Cohen overhandigt boek aan honderdjarige

Oud-burgemeestervrouw Sien Sprenger – Pool bereikte vorige week zondag de bijzondere leeftijd van honderd jaar. Zij kreeg op haar verjaardag een boek over haar lange leven uit handen van PvdA-coryfee Job Cohen.

Burgemeestersvrouw Oostvoorne

De honderdjarige kijkt terug op een mooi leven. Sien Sprenger was kort na de oorlog burgemeestersvrouw in Geervliet (1947-1954) en Oostvoorne (1954-1968). Zij ving als moeder van vijf kinderen een stoet van pleegkinderen en volwassenen op die een duwtje in de rug konden gebruiken. Iedereen deed mee met school, toneel, muziek,handenarbeid en gekke invallen voor feesten of andere vrolijkheid. Ook na Wims pensioen maakte Sien van hun huis een zoete inval. Ze geniet nu nog steeds van de dingen die ze doet en de mensen die ze ontmoet en inlijft in haar bestaan. ‘We zijn geluksvogels.’

Boek

Haar verjaardag vierde Sien Sprenger op zondag 28 oktober in het Reinaldahuis in Haarlem, waar ze sinds twee jaar met veel plezier verblijft. Ze verkeert nog steeds in zeer redelijke gezondheid. Ter gelegenheid van deze mijlpaal is het boek ‘100 jaar Sien Sprenger’ samengesteld (auteur Willem Campschreur, vormgeving Lies Ros). De 144 pagina’s bevatten veel illustraties, foto’s en documentjes uit een leven vanaf 1912. Ook haar tijd in Oostvoorne komt in één van de vijf hoofdstukken over de burgemeestersperiode aan de orde.

Het boek kost 25 euro plus verzendkosten en is te bestellen bij Wim Sprenger: wim.sprenger@xs4all.nl