Jongeren willen beschutte plek

De Rockanjese jeugd vraagt om een zeecontainer met stalen bankjes achter het Dorpsplein. Ze willen een beschutte, vaste plek.

De jongerenonmoetingsplaats (jop) die er nu al staat is niet groot genoeg voor de groep van zo’n dertig jongeren. Ook biedt deze jop geen beschutting als het regent en de wind waait zo naar binnen. ‘Een zeecontainer heeft dat allemaal wel én is niet te slopen,’ stelt Nick Knöps (18).

De jeugd heeft in korte tijd twee plekken moeten verlaten. Jongerencentrum De Pit is gesloopt en hetzelfde gebeurt binnenkort met het huidige onderkomen aan het Kolpapad. De opvolger is de jongerenbus die op de Drenkeling gaat staan. De jongeren vinden de locatie te ver van het dorpscentrum. Ook de Westvoornse jeugdraad ziet de nadelen. ‘Je kan niet naar de  bus wanneer je wilt,’ benadrukt voorzitter Bastiaan Meijer.

Wethouder Erik Mulder (D66) vindt echter dat de jongerenbus op de Drenkeling zich nog moet bewijzen. Bovendien kan de bus altijd nog naar andere locaties rijden. Hij waarschuwt dat een zeecontainer toch iets anders is dan de jongerenbus. ‘Een jop is 24 uur per dag en zeven dagen in de week toegankelijk en zoeken de jongeren zelf op.’ Vanuit de bus werken ook de jongerenwerkers.

PvdA-raadslid Regina Roggeveen stelt voor om van ’t Kotje een nieuwe jongerencentrum te maken. Dat ziet Mulder niet zitten. ‘Dan zouden we de jongeren helemaal wegstoppen.’

De jongeren werken hun voorstel voor een zeecontainer uit.