Kindzorgcentrum Zuurland volgend jaar klaar

Eind dit jaar start de bouw van het vijfde en tevens laatste gebouw van de Breede School. Met de ingebruikname van het Zorggebouw eind 2013 wordt Zuurland het kindercentrum van Brielle.

Wissellokalen

In het Zorggebouw staan alle zorg- en welzijnsinrichtingen in dienst van het kind. Zo zijn straks de kinderopvang van Humanitas, peuterspeelzaal de Kleine Geus en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het complex gevestigd. Ook komen er twee wissellokalen voor de basisscholen. Die lokalen zijn nodig omdat er geen basisschool in Nieuwland-Oost komt. Burgemeester Betty van Viegen noemt dit vanwege het dalend aantal leerlingen een verstandig besluit. ‘We bouwen niet voor leegstand.’ Per jaar wordt bekeken of de wissellokalen nodig zijn. Later kunnen de ruimtes een andere functie krijgen.

Hekken

Met de oplevering van het Zorggebouw is het Breede School concept af. ‘Dat is uiterlijk op 1 december 2013. Geen dag later. Andes gaat de boeteclausule van Humanitas in,’ benadrukt ontwikkelaar Erik Batenburg. De basisscholen Sint Leonardus, de Branding en Anker en het BRESgebouw zijn al in gebruik. Juist de aanwezigheid van die kinderen baart omwonenden zorgen. ‘We zetten het goed in de hekken, zodat de kinderen niet op de bouwplaats kunnen komen,’ beloofde Batenburg. Het bouwverkeer rijdt vanaf Seggelant naar Zuurland.  Hij maakt met de gemeente afspraken over de rijtijden.

Huurappartementen

Niet alleen voor de kinderen van de geuzenstad wordt het Zorggebouw gebouwd. Voor volwassenen staat de eerste en tweede verdieping ter beschikking. Daar komen twaalf huurappartementen die Batenburg zelf gaat verhuren. De prijzen liggen rond de 700 à 800 euro per maand.