Klachten calamiteitenroute

De Staeldiepseweg en de Krabbeweg bij het Brielse Meer zijn aangewezen als calamiteitenroute voor gevaarlijke stoffen. De gemeente Brielle heeft meldingen gekregen.

De calamiteitenroute voor gevaarlijke stoffen op het grondgebied van Brielle en Westvoorne is bedoeld voor calamiteiten en geplande werkzaamheden op de N15. Om te voorkomen dat vrachtwagens met gevaarlijke stoffen door de dorpskernen rijden. Vanaf april 2015 heeft Rijkswaterstaat de route zes keer ingezet door onderhoudswerkzaamheden op de Suurhoffbrug en Harmsenbrug. Het ging vooral om weekendafsluitingen. De route is nog niet ingezet door een calamiteit op de N15 of beide oeveraansluitingen.

Westvoorne heeft nog geen klachten over de route ontvangen. De gemeente Brielle wel. Ander vrachtverkeer maakt ook gebruik van de calamiteitenroute. Het reguliere vrachtverkeer zou bij een omleiding de N218 moeten gebruiken. Ook zijn er klachten over het fietspad. Doordat het in slechte staat is rijden fietsers vaak over de hoofdweg. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren bij het inzetten van de calamiteitenroute.