Klassieke Mercedessen in Oostvoorne

Liefhebbers van klassieke Mercedessen kunnen sinds 1 september in Oostvoorne terecht. Eigenaar Vincent Smeets van Linivex BV heeft een showroom met originele oldtimers op het industrieterrein De Pinnepot.

 

Frankrijk

Vincent Smeets haalt de klassiekers vooral uit Frankrijk, waar hij zelf jarenlang heeft gewoond. ‘Sommige auto’s zijn gerestaureerd, maar de meeste zijn nog helemaal in de originele staat. Mercedes is nu eenmaal een goed en betrouwbaar merk, dat ook nog eens lekker rijdt en erg lang meegaat. Een auto uit bijvoorbeeld 1977 ziet er vaak uit als nieuw.’ Eenmaal in Oostvoorne aangekomen worden de auto’s gepoetst, gecheckt en van een Nederlands kenteken voorzien. Linivex is een RDW erkend bedrijf. De aanschafprijs van een auto ligt tussen de 6000 en 9000 euro. Klassiekers zijn van voor 1986 en daardoor belastingvrij. Mensen die al een oldtimer in bezit hebben kunnen bij Smeets voor een restauratiebeurt terecht.

 

Transport

De verkoop van klassieke Mercedessen is niet het enige wat Vincent Smeets doet. Mensen kunnen omgekeerd hun auto’s – zowel klassiekers als moderne – en nog veel meer bij hem kwijt. Smeets koopt en verkoopt naar eigen zeggen eigenlijk ‘ alles wat vaart, rijdt en beweegt.’ Ook voor het transport zorgt hij, want Linivex is gespecialiseerd in logistieke opdrachten. Of het nu gaat om import, export, autotransport, containers of een speciaal transport. ‘Door mijn wereldwijde netwerk kan ik bijvoorbeeld auto’s op bestelling leveren of alleen voor het vervoer verzorgen. Als iemand een heel bijzondere auto in Spanje ziet of zelfs helemaal aan de andere kant van de wereld, dan regel ik dat die naar Nederland komt.’’

 

Op afspraak

De showroom met de klassieke Mercedessen in Oostvoorne is alleen op afspraak te bezichtigen.  Alle auto’s staan ook op de website van Linivex. Telefoon: 0181-399256. Mobiel: 06-10255274. Website: http://www.linivex.nl/. E-mail: info@linivex.nl.