Koninklijke onderscheiding In vroeger tijden

Hij maakt al vele jaren heel veel mensen blij met de expositie “Oostvoorne in vroeger tijden”. Afgelopen donderdag zette burgemeester Peter de Jong van Westvoorne Gert Arkenbout (75) in het zonnetje. Hij werd in “zijn” Dorpskerk benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Vorige week waren traditiegetrouw heel oude en wat meer recente foto’s van Oostvoorne en omstreken in de kerk te zien. Ditmaal niet alleen van veel verdwenen gebouwen, maar ook van “verdwenen” inwoners. Bijzonder was de aandacht voor de gedeporteerde joodse families Van Dijk en Wessels.

Ook waren er weer de markante verzamelingen. Nu stonden er voor het eerst de souvenirs uit Oostvoorne uit het begin van de vorige eeuw van Oostvoornaar Erik Hage en de verzameling olifanten van Hellevoeter en oud-dorpsbakker van Rockanje Frans Kreeft. Verder waren er de ambachtelijke hobby’s als modelspoorbouw, miniatuurbouw en meccano en de verkoop van oude gebruiksvoorwerpen en ansichtkaarten.

“Oostvoorne in vroeger tijden” bestaat sinds 1986. De expositie trekt ieder jaar veel bezoekers. Gert Arkenbout is daarnaast onder andere al zestien jaar actief vrijwilliger bij het museum In Den Halve Maen nabij Tinte.