Kotje verkocht

Voormalig café ’t Kotje aan de Tweede Slag in Rockanje is verkocht. De nieuwe eigenaar, een horecaondernemer, is druk bezig met het opknappen van het oude duinboerderijtje om een café te beginnen.

De gemeente Westvoorne vist met de verkoop achter het net. Het dagelijks bestuur wilde het verpauperde pandje aan de toeristische route naar het badstrand voor 85.000 euro kopen van de Rotterdamse vastgoedman Ruud van Gurp. Hij had het pand laten taxeren op een ton. Het café moest plaatsmaken voor parkeerplaatsen. Een meerderheid van de politieke partijen vond dit bedrag veel te hoog. Makelaar Van der Hoek had het café in opdracht van de gemeente immers op 36.000 euro getaxeerd.

Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) en Van Gurp vonden de twee taxaties te veel verschillen en namen een onafhankelijke taxateur in de arm. Bakker en Berkman Makelaars en Taxateurs uit Poortugaal kwam uit op 91.000 euro.

De gemeente en de vastgoedman gingen opnieuw in onderhandeling. De gemeenteraad zou niet eerder dan eind mei een besluit kunnen nemen. Intussen diende zich een nieuwe koper aan.