Kritiek jop op historische locatie

Oppositiepartij PvdA is tegen de komst van een jongerenontmoetingsplaats op de Hofwei. Deze locatie is met de burcht en het oude gemeentehuis dé historische plek in Oostvoorne.

 

Bestemmingsplan

Als het aan het dagelijks bestuur ligt kunnen Oostvoornse jongeren elkaar nog dit jaar op de Hofwei ontmoeten. ‘Een jop daar siert het dorp niet,’ vindt PvdA-raadslid Regina Roggeveen. Zij wil dat naar een alternatieve locatie wordt gezocht. Wethouder Nico Groenwegen (CDA) benadrukt dat deze locatie in samenspraak met jongeren, het jongerenwerk en de politie is gekozen. Bovendien is een jop op de Hofwei opgenomen in het bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne, dat de raadsleden in mei of juni vaststellen. Groenwegen gaat binnenkort in overleg met organisatoren van evenementen om te kijken waar op de Hofwei die het beste staat. Ook raadslid Leo Gelderland (Partij Westvoorne) uitte echter  twijfels. Hij vindt de tegenoverliggende cafés ongewenst. Maar, jeugdraadslid Bastiaan Meijer en de andere politieke partijen zien niet het gevaar hiervan. Zij waarschuwen meer voor de supermarkten, waar jongeren drank halen.

Dorpscentrum

Jongeren in Rockanje krijgen binnenkort een eigen plek bij het dorpscentrum. De jop in Rockanje gaat weg van de parkeerplaats aan de Ommeloop. Zij hebben zelf altijd aangegeven het liefst een plek zo dicht mogelijk bij het centrum te willen. ‘Eindelijk. Na vier jaar wachten,’ reageerde een verheugde PvdA’er Wilma van Vliet. Bij de nieuwe locatie achter de Zeeman komt daarnaast een pannaveldje. Ook deze jop is opgenomen in een bestemmingsplan. Het bestemmingsplan Dorpsgebied Rockanje noord is in februari door de gemeenteraad vastgesteld. Momenteel kan nog in beroep worden gegaan bij de Raad van State. De Rockanjese jeugd krijgt ook nog eens nieuwe, verplaatsbare elementen voor de skatebaan op het evenemententerrein op de Drenkeling.