Levendige kern voor Tinte

Tintenaren willen een levendig dorpscentrum. Ze pleiten voor een goede accommodatie in de kleinste kern van Westvoorne.

‘We hebben in Oostvoorne en Rockanje al mooie accommodaties’

De gemeente heeft al jaren plannen voor Tinte, maar geen geld meer in kas voor grote investeringen. Inmiddels is de Odiaan sterk verouderd en gymmen de schoolkinderen al in de Meander in Oostvoorne. Uit berekeningen blijkt dat een nieuwe gymzaal achter het verenigingsgebouw zo’n 6,5 ton kost. Een multifunctioneel centrum voor het dorp bijna 8,5 ton. Het dagelijks bestuur vindt die bedragen te gortig. ‘We hebben in Oostvoorne en Rockanje al mooie accommodaties,’ legt wethouder Nico Groenewegen (CDA) uit. Bovendien zit basisschool Tintestein onder de opheffingsnorm. Mocht die sluiten dan wordt de gymnastiekzaal alleen voor gymnastiekvereniging ODI gebouwd.De wethouder juicht wel particuliere initiatieven toe.

Inwoners reageren geschokt. Vooral omdat het punt op de agenda stond tijdens de eerste avond van het Tintefeest. ‘Wordt Tinte nu het kind van de rekening in deze tijd van bezuinigingen?,’ bekritiseerde locatieleider Ad Smit van Tintestein. Hij riep de gemeenteraad op om toch investeringen te doen.

Alle politieke partijen beamen dat Tinte een levendige kern nodig heeft. VVD’er Janneke Krajenbrink concludeert dat de gemeente in een spagaat zit. ‘Nieuwbouw kan gewoon niet. Ik zie niet waar we het geld uit de begroting kunnen halen.’ Alleen raadslid Piet Beukelman (CDA) is optimistischer. Hij ziet nog wel mogelijkheden. Zo kan subsidie worden aangevraagd.

Een meerderheid van de politiek voelt meer voor het aanpassen van de Odiaan. Renovatie van dat gebouw is aanzienlijk goedkoper dan nieuwbouw. Naar schatting kost dat zo’n 187.000 euro.

De gemeenteraad buigt zich na het zomerreces weer over Tinte.