Luiden kerkklokken Oostvoorne

Wethouder Paméla Blok (Gemeentebelangen Westvoorne) gaat bekijken hoe lang de kerkklokken mogen luiden. Omwonenden van de Dorpskerk in Oostvoorne hebben bij de gemeente geklaagd over geluidsoverlast.

Het gaat om zo’n tien omwonenden van de kerk. Uit onderzoek van DCMR blijkt dat de geluidswaarden met 12 tot 14 decibel worden overschreden. Wethouder Blok houdt de regelgeving, nog stammende uit 1948, onder de loep. ,,We kijken of het luidregime kunnen aanpassen,’ geeft ze aan. Drie keer per dagen worden in het dorp de klokken twee minuten geluid. Het aantal minuten kan mogelijk worden teruggebracht.

Aanvankelijk wilde de wethouder 5000 euro uittrekken voor een onderzoek onder de bevolking naar het luiden van de klokken. Ook de regels voor Rockanje, waar geen klachten vandaan komen, zouden dan opnieuw zijn bekeken, De gemeenteraad was tegen een dergelijk onderzoek. Het probleem moet bij de bron worden aangepakt. ‘Haal het geluid naar beneden. Los het simpel op,’ aldus VVD-raadslid Jacqueline van Hoey Smith.