‘Meer jongeren in politiek nodig’

Meer jongeren moeten zich gaan bemoeien met hun directe leefomgeving. De jeugdraad van Westvoorne zoekt nog steeds nieuwe leden.

Sinds 2010 adviseren Westvoornse jongeren de gemeenteraad over allerlei onderwerpen die jongeren aangaan. ‘Wij hebben in de ogen van de burgers misschien niet veel gedaan, maar achter de schermen is vooral de laatste tijd veel bereikt,’ geeft Bastiaan Meijer (16) aan. De Rockanjenaar is vorig jaar jeugdraadslid geworden om iets te kunnen betekenen voor zijn leeftijdsgenoten. Sinds september is hij ook voorzitter van de jeugdraad. Bastiaan zit in 4 havo en wil later journalist of politicus worden.

De jongeren hebben dit jaar vooraf en tijdens vergaderingen gesproken met hun volwassen collega’s in de gemeenteraad. Met als resultaat: een pannaveldje en een jongerenontmoetingsplaats (jop) achter de Zeeman in Rockanje. Ook is de skatebaan bij de Drenkeling opgeknapt. Bastiaan: ‘we zoeken nog naar jongerenvoorzieningen voor Oostvoorne, nu de jop daar van de baan lijkt te zijn.’

De jeugdraad wil zich vaker laten zien tijdens vergaderingen en na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 helpen bij het opstellen van het coalitieprogramma. Daar is meer mankracht voor nodig.

Zeven jongeren zijn nu actief. ‘We streven naar tien jeugdraadsleden. Voor meer informatie of om lid te worden hoef je alleen te mailen naar: jeugdraadwestvoorne@gmail.com,’ besluit Bastiaan.