Metrolijn Voorne-Putten

Hellevoetsluis – Het college van B en W van Hellevoetsluis heeft niet de wens dat de metro wordt doorgetrokken. Er is geen aanleiding om het beleid aan te passen. Deze mededeling werd naar aanleiding van vragen van coalitiepartij InwonersBelang Hellevoetsluis (IBH) gedaan. 

IBH refereerde aan een bericht van de Lokale Politieke Federatie (LPF) uit Spijkenisse. De partij stelt voor om de metrolijn naar onder andere Hellevoetsluis en Brielle te verlengen. IBH is daar echter tegen. ‘De nadelen van het doortrekken, zoals landschapvervuiling en stijgende overlastcijfers met betrekking tot bijvoorbeeld criminaliteit, wegen zwaarder dan de eventuele voordelen van minder of minder volle Connexxion bussen’.

Het college van B en W heeft via de pers kennis genomen van het voorstel van de LPF. Bij het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband Voorne-Putten (ISVP) is er nog niet geïnformeerd welk standpunt is ingenomen. Het onderwerp zal worden aangekaart.

De LPF gaat over de verbetering van het openbaar vervoer op Voorne-Putten een brief schrijven aan de minister van Infrastructuur en Milieu.