Motie van wantrouwen

Rockanje – Wethouder Ies Klok (D66) van Westvoorne stapt niet op om de strandhuisjes. Vorige week dinsdag werd een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen Partij Westvoorne en PvdA verworpen.

Natuurmonumenten stond als toezichthouder van het strand niet toe dat er strandhuisjes in Rockanje zouden komen. Het dagelijks bestuur van Westvoorne zette hierna de plannen stop. Partij Westvoorne en PvdA staan kritisch tegenover het besluitvormingsproces. Klok zou de gemeenteraad onjuist en onvolledig hebben voorgelicht over de ontwikkeling van de strandhuisjes en de op het badstrand gevestigde servituten. Ook onderzoeksbureau BING zou onvolledige en onjuiste informatie van de wethouder hebben ontvangen.

Natuurmonumenten mag van fractievoorzitter Gerrit Bussink (PvdA) niet schuld krijgen. ‘Hoe kan het dat u niet wist dat Natuurmonumenten de sleutel in handen had? Deze affaire heeft Westvoorne onnodige kosten en veel onnodige commotie opgeleverd.’ Bovendien vindt de oppositie dat Klok niet eerlijk over de gemaakte kosten is.

De wethouder wees de beschuldigingen van de hand. Hij gaf aan dat tijdens eerdere overleggen over de strandhuisjes Natuurmonumenten nooit een vinger heeft opgeheven. Pas na het verschijnen van het BING rapport, waarin de toeziende rol van de vereniging duidelijk werd, was dat het geval. Klok wilde Westvoorne met de strandhuisjes ‘opstoten in de vaart der volkeren’. Hij wil nu met Natuurmonumenten praten over hun rol en kijken wat er in de toekomst op recreatief gebied op het strand en het duin nog mogelijk is. ‘Het lijkt ons niet goed om al onze schepen achter ons te verbranden.’ De coalitiepartijen VVD, Gemeentebelangen Westvoorne, CDA en D66 waren het met hem eens. ‘De toekomstvisie hebben we in 2009 niet voor niets vastgesteld,’ aldus fractievoorzitter Wim Hartog (D66).