Multifunctioneel gemeentehuis

Het oude gemeentehuis van Oostvoorne moet een pand worden waar ‘alles mogelijk is’. Initiatiefnemer Rens van der Blom mag van de gemeenteraad zijn plan verder uitwerken.

21 Units voor kunstzinnige en ambachtelijke ondernemers. Expositiewanden. Een expositieruimte. Een podium. Een toeristisch informatiepunt. Een terras. Deze en nog veel meer ideeën heeft de stichting Het Oude Gemeentehuis. ‘Het staat niet vast wat er moet gebeuren. Het moet een levendig geheel worden,’ aldus Van der Blom. Hij wil werken volgens aan het concept van Spoor 5 aan de Stationsweg, waar ondernemers een winkelpand delen. Voor een bedrag van zo’n 40 tot 100 euro per maand is straks een deel van de ruimte aan de Hoflaan te huur.

Van der Blom denkt 37.500 euro aan inkomsten per jaar binnen te krijgen en zo de exploitatie rond te krijgen. De raadsleden twijfelen echter aan de financiële haalbaarheid. Ze willen niet dat het concept na één of twee jaar flopt. ‘Er moet nog zo veel gebeuren om het pand gevuld te krijgen. Dat maakt dit plan broos,’ aldus CDA’er Theo Fransman. Ook D66’er Jan van den Brand heeft zijn twijfels. ‘Het schiet heel veel kanten uit. Er is geen duidelijke formule.

Van der Blom is overtuigd dat het een succes gaat worden en bereid het risico te nemen.