Museumboulevard vertraagd

Hellevoetsluis – Het is onduidelijk wanneer de Museumboulevard in de vesting van Hellevoetsluis er komt. Door onderhandelingen en de crisis loopt het bouwplan Groote Dok Oost vertraging op. Omwonenden zijn de dupe.

In het gebied rondom de Industriehaven komen woningen. Het openbare gebied wordt heringericht als wandel- en museumboulevard. De gemeente is echter nog in onderhandeling met de eigenaar van het pand van het Griekse restaurant dat daar gevestigd is. Het bouwplan loopt iets vertraging op vanwege de werving hiervan. Ook de economische crisis speelt hierin een rol. ‘Een deel van het bouwplan is herontwikkeld, omdat makelaars hebben aangeven dat de geplande appartementen daar niet haalbaar zijn. We kunnen dus nog niet zeggen wanneer de museumboulevard er zal komen’, aldus wethouder Peter Hofman (VVD).

De bewoners van het appartementencomplex aan de Industriehaven tegenover het restaurant wonen sinds de sloop van de botenloods, ongeveer vijf jaar geleden, in een verwaarloosde omgeving. Er is onder andere sprake van gaten in het wegdek, een half gesloopt elektriciteitsgebouw en brandschade aan het restaurant. De schade wordt binnenkort gerepareerd. Wethouder Hofman: ‘bewoners hebben in de tussentijd uiteraard recht op een schone en veilige situatie.’