Natuurmonumenten wil overleg

De Westvoornse gemeenteraad heeft ruim 70.000 euro uitgetrokken voor de verbreding van de strandovergangen. De toegangen tot de Eerste en Tweede Slag in Rockanje kunnen nog niet meteen worden verbreed.

Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne gaat in gesprek met natuurorganisaties. Natuurmonumenten drong nog vlak voor de raadsvergadering op aan dit eerst te doen, alvorens een besluit over de verbreding van de opgangen te nemen. De organisatie moet als servitutenhouder toezicht houden op ontwikkelingen op en rondom het strand van Rockanje. De gemeenteraad ging, hoewel niet unaniem, er toch mee akkoord om het bedrag alvast opzij te leggen.

Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil de paden zo snel mogelijk verbreden. Voordat het badseizoen losbarst. De verbreding is nodig voor de toegang van de hulpdiensten tijdens feesten en drukke stranddagen.

Omwonenden en de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) vrezen echter dat dit mogelijkheden biedt voor overlast gevende feesten op het strand.