Neem zelf regie windmolens in handen

Het plaatsen van turbines tegenover Heenvliet en Geervliet heeft de afgelopen maanden de gemoederen beziggehouden. De VVD-afdelingen van Voorne-Putten bespraken zaterdag in de Bernisser Molen de windmolen problematiek.

Ook de actiegroep Buren van de Botlek schoof aan. VVD-fractievoorzitter  Gert Kabbedijk van Bernisse maakte duidelijk dat er volgens landelijke doelstellingen ruimte voor windenergie op het eiland moet komen. ‘Maar met deze windmolens  heeft men de plank misgeslagen. Foute plek, teveel impact op de oude dorpskernen en geluidoverlast.’

De komende periode wordt verder gesproken worden over de locaties. Uitbreiding van windmolens bij de Haringvlietbrug, een molen bij de Slufter in Oostvoorne en voor de nieuwe gemeente Nissewaard, twee molens aan weerszijden van de Hartelbrug. De gemeenten werken samen met de provincie, het waterschap en Rijkswaterstaat. ‘Door zelf actief te zijn en regie te nemen, kunnen we de minst slechte locaties tot ontwikkeling brengen en ervoor zorgen dat Voorne-Putten zo weinig mogelijk hinder krijgt,’ aldus raadslid Emanuel Geurts uit Spijkenisse.