Netwerken voor en tussen de kunst

Rozenburg – De Rozenburgse Cultuurscout Carolien Ruigrok – Nieuwland organiseert op woensdag 18 mei van 17.30 tot 19.30 uur haar eerste kunstborrel in Rozenburg. Iedereen die iets met kunst en cultuur heeft is van harte welkom aan de Elzenlaan 16. Hoofddoel: het opzetten van samenwerkingsverbanden.

 

Kunstliefhebbers netwerk 

‘Het voornaamste doel van de kunstborrels, die alle Rotterdamse Cultuurscouts twee keer per jaar in hun deelgemeente organiseren, is ontmoeting’, legt Carolien Ruigrok uit. Zij is sinds 1 januari 2011 in Rozenburg aan de slag en is er om iedereen in deze deelgemeente, die een activiteit of project op kunstgebied wil opzetten, te helpen. Daarnaast bemiddelt de Cultuurscout bij het tot stand brengen van samenwerking. Ruigrok moet haar netwerk nog uitbreiden. De borrel is daar een uitermate geschikt moment voor. ‘Dit netwerk van kunstliefhebbers kan elkaar vervolgens ontmoeten, ervaringen uitwisselen en wellicht samenwerkingsverbanden opzetten.’ Er is bijvoorbeeld de gelegenheid om met ideeën voor een kunstmarkt in Rozenburg te komen. 

 

Culturele kaart 

Daarnaast vertellen of tonen er tijdens de borrels voor kunstliefhebbers altijd mensen iets over iets dat voor het netwerk interessant kan zijn. Carolien Ruigrok: ‘ik geef dit keer een korte presentatie over de digitale culturele kaart Rotterdam. Die is te vinden op de vernieuwde website: www.culturelekaartrotterdam.nl. Hier vind je personen, instellingen en organisaties die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur. Je kunt je ook aanmelden om jezelf of je initiatief, project, atelier, galerie, organisatie of instelling letterlijk op de kaart te zetten. Op deze link is tevens meer informatie te vinden over de Cultuurscouts.’ Die van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek vertelt volgende week in Rozenburg bovendien iets over de amateurkunst in zijn deelgemeente. Het geheel wordt uiteraard aangekleed met voldoende hapjes en drankjes om er een gezellige, informele avond van te maken.

 

Amateurkunst 

De borrel vindt letterlijk tussen de kunst plaats. Elzenlaan 16 in Rozenburg is het werkterrein van Studio 2000. In 1998 is deze kunstschildervereniging opgericht. Iedere donderdagavond kan vrij worden geschilderd met diverse materialen,  zoals olieverf, acrylverf, aquarelverf en pastelkrijt. Er zijn ook regelmatig schilderlessen en -workshops. Bij de kunstborrel is werk te zien van de cursisten en van andere amateurkunstenaars uit het dorp aan de Waterweg. Het Tamboer Showkorps Rozenburg (TSR), eveneens in het pand gevestigd, zorgt voor de muzikale omlijsting. 

De bijeenkomst vindt plaats tijdens de landelijke Week van de Amateurkunst, die van 14 mei tot en met 21 mei duurt. Amateurkunstenaars uit alle disciplines laten dan wat zij in huis hebben.