Nieuw verenigingsgebouw Tinte

Vanaf volgend jaar zitten alle verenigingen in Tinte onder één dak. De voormalige basisschool Tintestein aan de Strypsedijk wordt hun gezamenlijke onderkomen.

Alle clubs die nu gebruik maken van het verenigingsgebouw verhuizen naar de klaslokalen van groep 7/8 en 5/8. De tussenmuur wordt eruit gehaald. Zo ontstaat één grote ruimte met een bar en een podium. In het oude kleuterlokaal aan de andere kant van het gebouw komen de kleedruimtes en douches van de gymnastiekvereniging Ontspanning Door Inspanning (ODI). Een sportzaal wordt aangebouwd. ODI vecht al jaren voor een nieuwe accommodatie, want de ruimte in de Odiaan is sterk verouderd en te klein voor de ruim tweehonderd leden. De stichting Tinte 400 krijgt een aparte vergaderruimte. Aan de kant van de kerk komt de nieuwe ingang.

Het oude verenigingsgebouw tussen Tintestein en de kerk wordt gesloopt en maakt plaats voor parkeerruimte. ‘De buitenruimte rondom de school laten we verder grotendeels in tact,’ belooft wethouder Paméla Blok (Gemeentebelangen Westvoorne).

De Stichting Verenigingsgebouw Tinte (SVT) beheert het gebouw en huurt het van de gemeente. De verenigingen huren hun ruimte weer van SVT. In oktober moet de gemeenteraad groen licht geven voor het plan. ‘Het is de bedoeling dat het gebouw volgend jaar open gaat,’ aldus wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne).

Woningbouw in de Odiaan moet het nieuwe verenigingsgebouw, met een totaal kostenplaatje van zo’n 3,5 ton, grotendeels mogelijk maken. De verenigingen zelf leveren nog een bijdrage van 25.000 euro. Ze zijn inmiddels een actie gestart. Iedereen kan voor 5 euro een steentje kopen voor de verbouwing van Tintestein.