Nieuwe Maerlant College ‘bijna’ gereed

BRIELLE – Op 20 juli levert aannemer Züblin het nieuwe Maerlant College op de hoek van de Hossenbosdijk en De Nolle op. Dit betekent nog ruim zeven weken keihard doorwerken. Projectleider Bart Lievaart verzekert dat de 1400 leerlingen hier het schooljaar 2012-2013 kunnen beginnen.

 

Stof en bouwmateriaal

Ongeveer 30 miljoen euro kost het onderwijscomplex de gemeente, waar ook Praktijk College Brielle met zo’n 75 leerlingen komt. De gebouwen zijn dan ook met zorg neergezet.  Dit bleek tijdens een rondleiding door het nieuwe Maerlant College op donderdag 24 mei. Dankzij het duurzaam ontwerp en de materiaalkeuze bleef de bedrukkende hitte buiten. Een trotste projectleider Bart Lievaart (Züblin) en directievoerder Bas Kohlmann (KWK VastgoedAdvies) liepen met de Brielse politici van de lokalen, via de centrale hal naar de sporthal. Overal ligt stof en bouwmateriaal. De werknemers zijn druk bezig met de installatie en de afwerking van de ruimten.

Eén locatie

Rector Harry Rogge van het Maerlant College is trots op zijn toekomstige werkplek. Al zijn leerlingen – van het VMBO tot aan het VWO – krijgen over drie maanden les op één locatie. De manier van lesgeven verandert met het gebouw. Zo komt er een grote ruimte voor de vakken Biologie, Natuurkunde en Scheikunde – het BINAS-lokaal. ‘Dit vergt een andere inzet en didactiek van de docenten dan voorheen,’ aldus Rogge. Muziekdocent Aad Schrooten krijgt op eigen verzoek weer een theater. In juli draagt aannemer Züblin het gebouw over aan het Maerlant College. Voor Bart Lievaart was dit niet zomaar een project, want zijn eigen kinderen gaan er straks ook naar school.

Groene wand

Aan de kant van De Nolle is de schanskorven muur van berging en de sportzaal zichtbaar. De politieke besluitvorming over de blinde muur zat eind vorig jaar ‘muurvast’. Het dagelijks bestuur wilde een ‘groene’ wand, maar een deel van politiek partijen had toch liever een gemetselde muur. Een half jaar later hoeft alleen het groen nog te worden aangebracht. Aan de openbare ruimte moet echter de komende maanden nog veel gebeuren. Nu is het onderwijscomplex vanaf de wijk bereikbaar, maar die mogelijkheid verdwijnt. De toegangsweg is vanaf de nieuwe rotonde bij de Hossenbosdijk en De Nolle.

Plan van aanpak            

Het dagelijks bestuur weet nog niet wat er met de huidige schoolgebouwen aan de Van Sleenstraat en de Jan Matthijssenlaan gaat gebeuren. Een deel wordt zo snel mogelijk gesloopt. Binnenkort komt er een plan van aanpak.