Nieuwe matrixborden

De gemeente Westvoorne krijgt twee nieuwe matrixborden. De huidige twee die op afwisselende plaatsen bij de wegen staan zijn aan vervanging toe.


Op de borden staan de snelheden van de weggebruikers vermeld. Het middel moet gedragsverandering bij weggebruikers bewerkstelligen. Ook kan informatie over het verkeer op de weg worden verkregen, zoals het aantal voertuigen en de gereden snelheden.
De borden worden standaard na een maand verplaats om te voorkomen dat gewenning optreedt. Het dagelijks bestuur wil de borden inzetten op ‘hotspots’, zoals de Brielseweg en Voorweg in Oostvoorne en Alardusdreef en Strandweg in Rockanje. Daarnaast kunnen ze op verzoek worden ingezet op plaatsen die de inwoners aangeven. De gemeente Westvoorne heeft de afgelopen tijd meerdere verzoeken binnengekregen voor de plaatsen van de matrixborden. De gemeente Westvoorne heeft de afgelopen tijd meerdere verzoeken binnengekregen voor de plaatsen van de matrixborden. De aanschaf van de nieuwe borden kost de gemeente 7.755 euro.