NL DOET Westvoorne: ‘burgemeester krijgt lentekriebels’

Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne ging afgelopen vrijdagochtend aan de grote schoonmaak.  Samen met vijf medewerkers van de  gemeente en acht andere vrijwilligers knapte hij onder het motto ‘lentekriebels’ de buitenboel van hockeyvereniging Forcial in Rockanje op.

 

Zwerfvuil

De ‘schoonmakers’ werden bij Forcial ontvangen met koffie en vlaai. Daarna konden ze aan de slag. Gemeentesecretaris Anita Vlekke hielp de burgemeester met het dichten van de gaten in de afrastering. ‘De voorjaarsschoonmaak is nu bijna klaar: het zwerfvuil is uit het talud, de grasranden langs de looppaden zijn afgestoken, de resten van bouwmaterialen zijn verwijderd, de regenputten zijn schoongemaakt, de bestrating is opgeknapt en nog veel meer,’ vertelt een enthousiaste Pieter Thomassen namens de hockeyvereniging. Het Oranjefonds gaf een bijdrage van bijna 500 euro om te kunnen schoonmaken en klussen.

De actie vond plaats in het kader van NL DOET, een initiatief van het Oranjefonds waarbij individuen of groepen zich inzetten voor verenigingen en organisaties. ‘Wij vinden het geweldig dat bestuurders en medewerkers van onze gemeente aan deze actie meedoen en hun maatschappelijke betrokkenheid laten blijken. Met deze actie laten onze dorpsgenoten zien hoe belangrijk ze het verenigingsleven vinden voor onze samenleving. We kunnen eenvoudig weg niet zonder vrijwilligers,’ benadrukt Thomassen.  ‘Dit jaar bestaan we ook nog eens dertig jaar. Over het hele jaar zijn er diverse lustrumactiviteiten.’ De gemeente is uitgenodigd voor een training en een vriendschappelijk partijtje hockey.

 

Gereedschap

Op drie andere locaties in Westvoorne werd door de gemeente op vrijdagochtend vrijwilligerswerk gedaan. Ambtenaren,wethouders en raadsleden waren ook aan het werk voor de Catharina Stichting in Stuifakkers in Rockanje, Push jongerenwerk in De Pit in Rockanje en de Stichting Gered Gereedschap in Oostvoorne. s’ Middags  kregen kwamen alle deelnemers bijeen in De Man in Oostvoorne. Op zaterdag ging NLDOET nog door.