Nog dit jaar iedere dag shoppen

Westvoornaars kunnen misschien nog dit jaar iedere dag in eigen dorp shoppen. Wethouder Erik Mulder (D66) wil dat de winkels na de zomer ook altijd op zondag open mogen.

Anderhalf jaar geleden was de gemeenteraad nog tegen een onbeperkte zondagopenstelling. Winkels mogen nu alleen in het toeristenseizoen van 1 april tot 1 oktober iedere dag open. Daarnaast wijst het dagelijks bestuur twaalf extra koopzondagen aan. Supermarkten Albert Heijn en EMTÉ in Oostvoorne vinden dit aantal te weinig. Ze gaven eind vorig jaar aan iedere dag open te willen gaan. De politieke discussie kwam zo weer op gang. Want, op zondag shoppen wordt steeds populairder. Veel Westvoornaars doen op die dag hun boodschappen in buurgemeente Brielle.

Wethouder Mulder hoopt dat met de onbeperkte zondagopenstelling meer inwoners hun boodschappen in eigen dorp doen. Hij wacht een wetsverandering af. Nu kunnen gemeenten winkeltijden verruimen als ze gebruik maken van de ‘toerismebepaling’. Vanaf 1 juli is hier waarschijnlijk geen onderbouwing meer voor nodig. Gemeenten mogen dan zelf bepalen op welke dagen en tijden de winkels open mogen. Het wetsontwerp ligt bij de Eerste Kamer.