Nog geen initiatieven oude gemeentehuis

De gemeente heeft nog geen burgerinitiatieven ontvangen voor het oude gemeentehuis in Oostvoorne. Iedereen heeft nog tot en met 15 maart de kans om met een plan voor te komen.

Partij Westvoorne, VVD en CDA vinden die deadline te vroeg. ‘Leegstand van een gebouw is dodelijk,’ verklaart wethouder Erik Mulder (D66) zijn snelheid van handelen. Hij wil initiatiefnemers in de maanden daarvoor begeleiden. ‘Voor 15 maart kunnen we in gesprek en het plan met elkaar uitwerken. Pas daarna maken we een keuze tussen de plannen.’

Het dagelijks bestuur wil ook een horecabestemming op het pand zetten voor als het een commerciële bestemming krijgt. ‘Als ik kan kiezen tussen een advocatenkantoor en horecagelegenheid dan kies ik dus voor het laatste,’ aldus de wethouder.

Het oude gemeentehuis verliest in korte tijd twee functies. Begin dit jaar vertrok de VVV en het loket burgerzaken. Volgend jaar gaat de bibliotheek weg. Ook de bibliotheek in Rockanje komt leeg te staan. Mulder overweegt hierin de muziekschool te plaatsen. Morgen – donderdag 6 november – bespreekt de Westvoornse politiek de mogelijke verhuizing van het Kolpapad.