Noodklok voor Zwartewaal

CDA-raadslid Tijnie van der Hoek luidt de noodklok voor Zwartewaal. Zij wil dat er zo snel mogelijk wordt gebouwd om het dorp leefbaar te houden.

De Zwartewaalse wil woningen voor jong en oud om de doorstroming op gang te brengen.  ,,Behalve het regulier onderhoud gebeurt er nu helemaal niets in dit gedeelte van de gemeente Brielle.  Dat betekent absolute achteruitgang voor het verenigingsleven, de school, de kerk en het voorzieningenniveau.’’ Ook de problemen rondom woningcorporatie Vestia, die niet meer investeert, doen aan het geheel geen goed.

Wethouder Klaas Schipper (VVD) erkent het probleem. Ook hij wil niets liever dan een leefbaar dorp. Hij richt zijn peilen vooral op de ontwikkeling van locatie de Ankerplaats aan de Wilhelminalaan in Zwartewaal. ABB Ontwikkeling presenteerde vorig jaar een plan voor 22 woningen: zeven sociale rijwoningen, vijf tussenwoningen en tien hoekwoningen met garage. Dat kon niet op draagvlak onder de bevolking rekenen. Het stuitte menigeen tegen het zere been dat het Wilhelminaplein opgeofferd  moet worden voor woningbouw. Deze parkeerplaats voorziet immers in de heersende parkeerproblemen in Zwartewaal en is het centrum voor markt, braderie, kerstmarkt en andere feesten. De ontwikkelaar komt binnenkort met een nieuw plan voor acht woningen.