Olympisch bezoek voor jubilerende hockeyclub Forcial

ROCKANJE – Zaterdag 24 augustus vierde hockeyclub Forcial uit Rockanje haar dertigjarig bestaan. Het werd een feest met een gouden randje.

Olympisch gouden medaillewinnares Miek van Geenhuizen (Beijing 2008) en zilveren medaillewinnaar Tim Jenniskens (Londen 2012) gaven demonstraties aan zo’n tweehonderd jeugdige hockeyers. ‘Het is een hele eer dat zij vandaag hier zijn, want zo kort na de Spelen is het heel moeilijk om Olympiërs op bezoek te krijgen,’ aldus een trotse Pieter Thomassen van Forcial. Secretaris Bronia Vermaas ziet ook duidelijk het nut van hun aanwezigheid in. ‘De kinderen leren bepaalde technieken van deze toppers. Het belangrijkste is dat ze het onthouden, omdat juist die twee het uitleggen. Zij zijn hun grote voorbeeld.’ Na de training kon iedereen de zilveren en gouden medailles bewonderen.

Forcial heeft tot op heden geen Olympiërs geleverd. De subtop is het hoogste. ‘Maar, wie weet!,’ besluit Vermaas. De toekomst van haar elfjarige zoon Pieter Thomas lijkt in ieder geval veelbelovend. Hij was de keeper tijdens de shoot-out met wethouder Wim van Montfoort en burgemeester Peter de Jong, later die middag. De eerste was ondanks een persoonlijke training van Tim Jenniskens al binnen vier seconden uitgeschakeld. Aan de burgemeester had hij een sterkere tegenstander, maar ook die kwam niet langs de behendige Pieter Thomas. Met dit heldhaftige optreden was het seizoen 2012/2013 officieel geopend.

Volgend jaar juni is het weer feest bij Forcial. Dan komen de Batavieren, de hockeyvereniging bestaande uit alle bekende (ex-)internationals en Nederlandse hockeyers, naar Rockanje.