Omwonenden tegen carbidschieten

Het carbidschieten in Rockanje wordt dit jaar gehouden aan de Hippelseweg. Omwonenden van het terrein in de polder zijn fel tegen.


De organisatie van het evenement vond eindelijk een locatie in Rockanje. Nadat eerdere locaties door natuurorganisaties en omwonenden steeds werden afgeschoten. Het dagelijks bestuur van Westvoorne is het met de keuze voor het terrein in de polder tussen Rockanje en Hellevoetsluis eens. Eind augustus heeft overleg met omwonenden plaatsgevonden. De gemeente zag geen aanleiding het terrein niet aan te wijzen en houdt in de evenementenvergunning rekening met de bezwaren. Eerder vond ook al het evenement Power Horse hier plaats.
Omwonenden maakten vorige week echter aan de politiek kenbaar helemaal niet staan te springen op het evenement op oudejaarsdag. ‘Deze locatie is ongeschikt’, aldus inspreker Wim Roest namens negen omwonenden. Ze vrezen voor overlast en de veiligheid. Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne belooft met de omwonenden in gesprek te blijven.