Omwonenden tegen komst tankstation

HELLEVOETSLUIS – Bewoners van de nieuwbouwwijk de Ravense Hoek in Hellevoetsluis zijn woedend. Als het aan het gemeentebestuur ligt kijken ze straks uit op een tankstation met wasstraten.

Groenste stukje

Wijkbewoner Jeff Helbers stelt dat op misschien wel het groenste en mooiste stukje van Hellevoetsluis straks het grootste motorbrandstofpunt van Voorne-Putten staat. Voor dat uitzicht heeft hij een paar jaar geleden niet een nieuwe woning in de Ravense Hoek gekocht. ‘De gemeente vertelde dat er nooit zou worden gebouwd op het stuk groen tussen onze huizen en het Ravense Hout. Dat was voor ons de doorslag om de bouwkavels te kopen.’ Helbers en andere omwonenden concluderen nu dat uit documenten blijkt dat de plannen voor het tankstation toen al wel bekend waren. ‘De toezegging aan ons was dus achteraf niets waard. We zijn dus voor veel geld in de maling genomen.’ Pas in april dit jaar was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

‘Niet te laat’

De Hellevoetse raad ging vorig najaar akkoord met de komst van het brandstofpunt. ‘Dit gebeurde op basis van onvolledige informatie,’ aldus Helbers. Donderdag verzocht hij de raadsleden namens tientallen andere wijkbewoners om de komst van het tankstation aan de Nelson Mandelalaan alsnog een halt toe te roepen. ‘Er is nog geen paal de grond in gegaan. Het is dus nog niet te laat.’ Lijst van Balen, GroenLinks, SP, D66 en fractie Brandt/Meijnders gaven aan dat ze vorig jaar niet volledig op de hoogte waren van de gang van zaken. ‘Ik ging er vanuit dat er vooraf overleg was gepleegd, maar blijkbaar is er de toekomstige bewoners niet verteld dat het bedrijf er zou kunnen komen,’ aldus Leonie van Balen.

Toestemming Provincie

Het merendeel van de raadsleden kon geen nieuwe argumenten vinden om het besluit terug te draaien. Ze hebben het nu eenmaal genomen. Wethouder Peter Hofman (VVD) wil de procedures nogmaals aan de bewoners uitleggen en kijken hoe het tankstation zo goed mogelijk kan worden ingepast.

De Provincie moet eerst nog toestemming voor het tankstation geven. Vervolgens is de omgevingsvergunning aan de orde. Dan kunnen de omwonenden opnieuw hun zegje te doen.