Onderzoek blauwe zone Rockanje

Het dagelijks bestuur van Westvoorne overweegt een blauwe zone bij het Dorpsplein en de Dorpsweg in Rockanje. Ondernemers en omwonenden mogen aangeven hoe zij hierover denken.

Op bepaalde tijdstippen is er vlak bij de winkels bijna geen plek meer voor de auto. Het probleem  is niet alleen met extra parkeerplaatsen op te lossen. Wethouder Jan van Rij (VVD) wil nu van ondernemers en omwonenden weten hoe zij denken over het instellen van een blauwe zone, waardoor ook andere bezoekers hun auto bij de winkels kunnen parkeren. Zij hebben een enquête ontvangen en kunnen aangeven of en waar zij de zone willen en op welke dagen en tijdstippen.

De invoering van een blauwe zone zou niet de enige verandering zijn voor de automobilist in het dorp. Onlangs besloot de gemeenteraad dat er voor de winkelstrip van het Kruidvat tot aan de Chinees zes en achter Zeeman 29 nieuwe parkeerplaatsen komen. Die op het Dorpsplein verdwijnen. Dit laatste tot woede van de ondernemers.  Zij vrezen dat een autovrij plein de middenstand de das omdoet.

De gemeente maakt in september de uitkomst van de enquête bekend.