Onderzoek naar verkeerssituatie school

BRIELLE – Volgende maand komt er een onafhankelijk onderzoek naar de verkeerssituatie rondom het nieuwe Maerlant College. De politici maken zich zorgen om de veiligheid van de middelbare scholieren nu zij naar de wijk Nieuwland-Oost gaan.

Alle politieke partijen drongen vorige week bij wethouder Klaas Schipper (VVD) aan op een dergelijk onderzoek. Vanaf augustus moeten de kinderen zonder beschermde oversteekplaats de drukke Groene Kruisweg oversteken. Vervoerder Connexxion en de Stadsregio Rotterdam willen namelijk geen nieuwe bushalte aan de rotonde De Nolle/Hossenbosdijk. Deze 1200 meter heen en weer over De Nolle naar de school betekent ook extra reistijd en kosten voor de medepassagiers.

Voor CDA-raadslid Bas van der Linden telt de veiligheid. ‘Scholieren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar hebben een nogal impulsief verkeersgedrag. Ze steken zomaar de Groene Kruisweg over, omdat ze anders eindeloos moeten wachten.’ De wethouder reageerde positief op het verzoek om een onderzoek. Dat moet uitmaken of er maatregelen moeten worden genomen.

Tot nu toe zijn er geen ongelukken bij het oversteken gebeurd. Ouders veroorzaken door met de auto hun kind midden op de rotonde te ‘droppen’ wel chaotische situaties. Scholieren uit Rozenburg hebben weer last van de wegwerkzaamheden voor de fly-over N57/218.