Ongeluk door gladheid

Het gemeentebestuur van Brielle is enorm geschrokken van het ongeluk op de Schrijversdijk (N218). Het dagelijks bestuur zoekt naar preventieve maatregelen.

De 45-jarige bestuurder van een personenauto kwam op zondag 19 september bij een frontale aanrijding met een Connexxion bus om het leven. De man was met zijn auto op de verkeerde weghelft van de Schrijversdijk beland. Het wegdek was tijdens het ongeluk spekglad door slik.

,,Ik was verbijsterend toen ik zag dat er op die weg een laag van zo’n 10 cm lag. Een levengevaarlijke situatie. Zo blijkt ook achteraf wel,’’ concludeerde raadslid Yvonne de Groot (PvdA) tijdens een commissievergadering.  ,,Het is echt asociaal om een weg zo achter te laten.’’

De modder is waarschijnlijk van landbouwvoertuigen voor de uienoogst. Landbouwers zijn verplicht om de weg schoon te houden. Volgens de Brielse wethouder Dick Verbeek (D66) is het een blijvend aandachtspunt in het landelijk gebied – vooral in oogsttijd. De enorme laag klei hoorde daar niet te blijven. ,,Een vreselijk ongeluk als dit is ook voor ons een extra reden om ons te bezinnen op de preventieve maatregelen.’’

De politie is een onderzoek naar de exacte oorzaak gestart. Ten tijde van het ongeluk lag er ook veel aarde langs het asfalt vanwege het wegwerk aan de N218.