Open dag gemeente Westvoorne: burgemeesterskamer in trek

Een huwelijk voor één dag, een kijkje in de burgemeesterskamer, in debat met politici, de berekening van de ozb en een reddingsactie van de brandweer. Zo’n vierhonderd bezoekers maakten dit en nog veel meer mee tijdens de open dag van de gemeente Westvoorne.

Rondleiding

Van verre waren het luchtkussen, wagens van de hulpdiensten en de vele kraampjes met informatie over de uiteenlopende beleidsterreinen – van wmo tot bestemmingsplannen – al te zien. Het sfeervol ingerichte plein voor het gemeentehuis stond dan ook centraal. ‘We hebben het weer vandaag ontzettend mee,’ aldus gemeentewoordvoerster Natasja Spiekerman.

Burgemeester Peter de Jong leidde zijn inwoners persoonlijk rond door het bestuurlijk centrum van Westvoorne. Hij legde uit wat er allemaal komt kijken bij het besturen van een gemeente en van waaruit dat wordt gedaan. Zo is de raadzaal natuurlijk het politiek hart. Kinderen bleken toch vooral nieuwsgierig naar zijn werkkamer, waar hij met de wethouders besluiten neemt. ‘Dan gaan we daar naartoe!,’ reageerde hij meteen enthousiast.

Strandpaviljoens

Niet alleen alledaagse zaken stonden op het programma. Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Regien Borren sloot ’s middags een ‘huwelijk’ tussen de ambtenaren René Muilenburg en Corine Zondag in de raadzaal. Bruidegom en bruid (met sluier en bruidsboeket) beloofden elkaar plechtig trouw, ondertekenden de akte en wisselden ringen uit. Ondanks de economische recessie wordt er in Westvoorne ook in het echt nog steeds veel het ‘jawoord’ gegeven. Niet langer gebeurt dat traditiegetrouw in het gemeentehuis. ‘Bruidsparen kiezen steeds vaker voor alternatieve locaties. Zo zijn strandpaviljoens erg populair,’ legt Regien Borren uit.

Voor wie nog wensen of suggesties had, kon die in de wensboom in de centrale hal hangen.