Opheldering rieten dak

De gemeenteraad van Westvoorne eist opheldering over de vervanging van het rieten dak aan de Kade 7 in Tinte. Het dagelijks betaalt 10.000 euro mee aan de nieuwe dakbedekking.


‘Het dak begint heel slecht te worden,’ weet wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne). Golfplaten zijn wat hem betreft totaal onwenselijk. Die zouden ten koste gaan van de monumentale uitstraling van de boerenschuur. ‘Deze kwaliteit moet blijven.’ De schuur is bovendien onderdeel van toekomstige ontwikkelingen. Gemeente en eigenaar zijn in gesprek. Het plan bestaat om een landgoed te ontwikkelen. De gemeente betaalt daarom de helft van de meerkosten van riet.
Alleen de helft van het dak, de kan richting Brielle, is riet. De vervanging gaat alleen om die kant. De dakpannen kant blijft zo. ‘Straks zijn er meer die bij de gemeente aankloppen,’ raadslid vreest Bert Heijndijk (Inwonersbelang Westvoorne). Een deel van de raadsleden wil meteen de subsidie van monumenten onder de loep nemen. De politiek bespreekt de vervanging van het rieten dak maandag 25 september.