Opnieuw problemen Oostvoornse Meer

Gemeentebelangen Westvoorne luidt voor het tweede jaar op rij de noodklok voor het Oostvoornse Meer. Bij het recreatiestrand aan de zuidoever ligt weer een dikke, stinkende laag drab.

Het strand heeft een nieuwe laag zand. ‘Ondanks al deze inspanningen spoelt er telkens een laag dood organisch materiaal aan. Het recreatieve gebruik van het strand en het water is hierdoor  minimaal,’ constateert fractievoorzitter Bert Heijndijk. De lokale partij nam om diezelfde reden vorig jaar ook al actie richting de gemeente. Die sloeg toen vervolgens alarm bij het recreatieschap, die de viezigheid verwijderde.

Volgens Heijndijk  is er sinds die tijd te weinig gebeurd. En zijn de ondernemers aan het meer weer de dupe van de nieuwe laag drab. Gemeentebelangen Westvoorne wil dat het dagelijks bestuur van Westvoorne overlegt met de instanties die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het water.

‘Het College neemt de problematiek zeer serieus en heeft bij het recreatieschap en het Waterschap, aangedrongen op maatregelen,’ aldus een woordvoerster van de gemeente. Het Recreatieschap heeft donderdag en vrijdag schoonmaakacties bij het Oostvoornse Meer gehouden. Daarnaast is het Waterschap, verantwoordelijk voor het beheer en de waterkwaliteit, een (intern) onderzoek gestart naar de oorzaken van de problematiek.

Dinsdagochtend is er een nieuwe bemonstering uitgevoerd. Aan het eind van de week zijn de resultaten hiervan bekend.