‘Ouderen Stuifakkers willen ook wandelen’

Rockanje krijgt op twee plaatsen een grote opknapbeurt. De gemeente pakt op kosten van de Stadsregio Rotterdam het Dorpsplein en het Bijlaardhof flink aan.

Het energieneutrale plein krijgt ondergrondse waterberging voor speelse fonteintjes, nieuwe straatverlichting met LED-verlichting, zonnepanelen en windenergie. De aanbesteding van het werk vindt pas plaats na de gemeenteraadsverkiezingen. Het Bijlaardhof wordt een duurzaam educatieparkje, dat bestaat uit elementen die bezoekers bewust moeten maken van duurzaamheid, innovatie en natuur. De muziektent gaat weg. PvdA-fractievoorzitter Corry Langendoen vindt dat er weinig rekening is gehouden met de bewoners van Stuifakkers. ‘Zij willen daar toch ook een stukje kunnen wandelen en ergens op een bankje gaan zitten.’ Zij hoopt bovendien niet dat het Bijlaardhof een tweede vitaliteittuin wordt, waar de ouderen last hebben van de jeugd. Die vrees deelt wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne) niet. Deze omwonenden woonden er al en hebben zelfs meegedacht. ‘Zij zijn hier blij mij. Ook de basisscholen willen van het parkje gebruikmaken.’ In tegenstelling tot het Dorpsplein gaat het dagelijks bestuur snel met het educatieparkje aan de slag.

De Stadsregio Rotterdam geeft bijna 5 ton voor het Dorpsplein en bijna 1,5 ton voor het Bijlaardhof. Eerder ontving Oostvoorne al tonnen van de stadsregio.