Outdoor Brielle

De Brielse politiek is blij met de geplande uitbreiding van Outdoor Brielle. Ze vinden dit ,,active leisure centre’’ rond de Put van Heenvliet een toeristische trekker voor heel Voorne-Putten.

Jaarlijks leven zo’n 6000 bezoekers zich in het evenementenpark aan de Kanaaldijk West in Zwartewaal uit aan activiteiten als paintball, lasergames, highland games, boogschieten, gps-tochten, vlot bouwen, kanoën en buggytoertochten. Met het uitbreiden met een touwparcours met klimtorens van 15 meter hoog, behendigheidsparcours voor quads en 4×4 jeeps en recreatiestrand met steiger voor wateractiviteiten hoopt uitbater Leon van Bennekom jaarlijks 15.000 extra bezoekers te trekken. Het outdoorcentrum op 30.000 vierkant meter grond moet het grootste van de provincie worden.

,,Het lijkt mij allemaal niets, maar voor de rest van de wereld schijnt het erg leuk te zijn,’’ reageerde PvdA-raadslid Yvonne de Groot. ,,Ik ben blij dat dit Voorne-Putten weer wat aantrekkelijker maakt.’’ Zij is niet bang voor eventuele overlast. Uit uitgebreid akoestisch onderzoek bleek dat er geen geluidsoverlast door de gemotoriseerde voertuigen voor omwonenden zal zijn.

De bestaande bebouwing van het outdoorcentrum wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw hoofdgebouw met receptie en horecavoorzieningen, drie bijgebouwen voor opslag en verhuur en sanitaire voorzieningen, een parasolbar en twee tipitenten voor speluitleg en workshops.  De bouwwerkzaamheden mogen Flora en Faunawet niet in het broedseizoen plaatsvinden. ,,Heel vreemd,’’ merkte CDA’er Bas van der Linden op. ,,Daarna rijden er in diezelfde periode op hetzelfde terrein wel quads en 4×4 jeeps.’’

Ook wethouder Klaas Schipper (VVD) is blij met de geplande uitbreiding. Hij hoopt vooral dat de ondernemer ze snel uitvoert. Al jaren liggen er plannen.

Het voorontwerpbestemmingsplan komt binnenkort ter inzage te liggen.