Pak overlast bij bron aan

Het dagelijks bestuur van Westvoorne wil dat de klokken van de Dorpskerk in Oostvoorne minder lang luiden. De oppositie dempt liever het geluid.

De Westvoornse politiek vergaderde vorige week weer over de klokken. Wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne) wil nog steeds de duur van het luiden terugbrengen. Dagelijks wordt om acht uur ‘s ochtends, twaalf uur ‘s middags en om zes uur ‘s avonds twee minuten lang geluid. Zondagochtend voor het ter kerke gaan een kwartier. Het drie keer per dag luiden wordt, als de gemeenteraad aanstaande dinsdag instemt, teruggebracht tot een minuut. Op zondagochtend mag de klok nog maar tien minuten lang geluid maken.

De oppositiepartijen zien nog steeds niets in het voorstel. Zij geven de voorkeur aan een aanpak bij de bron, want anders blijft er sprake van een overschrijding van de geluidswaarden. Dat zou al met beperkte maatregelen kunnen.

Omwonenden van de kerk klagen over herrie van de kerkklokken. De DCMR concludeerde dat er inderdaad sprake is van een overschrijding.