Parkeerproblemen Vestahof

Bij het Vestahof in Rockanje komen elf nieuwe parkeerplaatsen. De extra plaatsen moeten de parkeerproblemen van bewoners oplossen.


Aan de Vestahof staan woningen die ooit voor ouderen gebouwd zijn. Na de opening van woonzorgcentrum Stuifakkers is de naastgelegen Swinshoek gesloopt. De seniorenwoningen worden sindsdien door eigenaar Maasdelta ook aan jongeren verhuurd en verkocht. Deze groep heeft meer auto’s dan de ouderen en zodoende is er onvoldoende parkeergelegenheid in de wijk. Het tekort loopt bij nieuwe verhuur en verkoop alsmaar op. Bewoners hebben al meerdere malen plannen ingediend om de parkeerproblemen op te lossen.
Het omliggende gebied Drenkeling gaat de komende jaren echter op de schop. De gemeente Westvoorne wil daarom nu niet een grote investering in de wijk doen. Het dagelijks bestuur wil wel bijna 30.000 euro uittrekken voor de aanleg van elf parkeerplaatsen. De problemen zouden dan voorlopig moeten zijn opgelost. Meer parkeerplaatsen kunnen dan later worden aangelegd.