Parkeertarieven badstrand

Het dagelijks bestuur van Westvoorne heeft de parkeertarieven voor de parkeerplaatsen bij de Eerste en Tweede Slag vastgesteld. Een dagje strand met de auto gaat hoogzomer 5 euro kosten.

Van tien uur ’s ochtend tot zes uur ’s avonds moeten bezoekers van het Rockanjese badstrand betaald parkeren. Strandgangers die in de maanden juli en augustus maar kort willen parkeren kunnen ook kiezen voor het uurtarief van 1,25 euro. Het dagelijks bestuur heeft bewust gekozen voor verschillende twee tarieven. In juli en augustus zijn het vooral de toeristen die naar Rockanje komen. Buiten deze periode komen meer inwoners van de gemeente en lokale recreanten naar het strand. In de maanden april, mei, juni, september en oktober hanteert de gemeente daarom een lager tarief. Een uur aan de Eerste of Tweede Slag staan kost dan 1 euro. Een dag kost 3 euro.  De gemeenteraad moet eind maart akkoord gaan met de nieuwe tarieven.

De gemeente plaatst in april vier parkeerautomaten. Twee bij elke parkeerplaats. Voorheen hoefden parkeerders alleen te betalen als er iemand bij de ingang stond te innen.