Plannen dagelijks bestuur bekendgemaakt

De plannen van het nieuwe dagelijks bestuur van Westvoorne zijn vorige week bekendgemaakt. In het collegeprogramma staan alle zaken waarmee de wethouders Bert van der Meij (PW), Jan van Rij (VVD) en Erik Mulder (D66) en burgemeester Peter de Jong de komende vier jaar aan de slag gaan.

Zo neemt het gemeentebestuur volgend jaar een besluit over een brede school in Rockanje en in Oostvoorne. Het plan: nieuwbouw ter vervanging van de huidige schoolgebouwen. Het dagelijks bestuur heeft ook de gemeentelijke accommodaties op de agenda staan, want de exploitatie moet veel goedkoper. De ontwikkeling van toerisme en recreatie neemt daarnaast een belangrijke plaats in. Die stimuleert weer de economie en woningmarkt. Het collegeprogramma gaat verder in op onderwerpen als het landschappelijk gebied, woningbouw, veiligheid, infrastructuur, financiën, bestuurlijke toekomst, interne zaken, digitalisering, dienstverlening en contacten met inwoners en ondernemers. De plannen zijn een uitwerking van het coalitieprogramma 2014-2018 ‘Naar een sterke bestuurlijke toekomst’. Dat document presenteerden de kersverse coalitiepartijen Partij Westvoorne, VVD en D66 eind april al.

De politieke partijen bespreken het collegeprogramma aanstaande maandag. Ze doen dit tijdens de eerste vergadering na het zomerreces.